padel enkelspel

Hoe speel je padel enkelspel?

Padel wordt normaal gesproken gespeeld met vier spelers. Je speelt dan twee tegen twee. De laatste tijd met name door de corona crisis is het padel enkelspel enorm in populariteit gestegen. Er mocht lange tijd namelijk maar maximaal twee personen de baan op waardoor men op zoek ging naar een alternatief. Ondanks dat één tegen één een stuk moeilijker is wordt het spelletje er absoluut niet minder leuk van. Er zijn in Nederland slechts enkele padel banen te vinden voor twee personen waardoor je creatief moet zijn.

Wat is padel?

Padel is een sport die bedacht werd door een Mexicaanse zakenman die te weinig ruimte had voor een tennisbaan. Het spel lijkt erg veel op tennis en squash. Het wordt vaak gespeeld met een team van twee spelers maar één tegen één wordt nu ook steeds populairder. Het veld heeft een breedte van tien meter en een lengte van twintig meter. Dit wordt omringd door een glazen wand met een hekwerk en kan binnen maar ook buiten worden gespeeld. Houd er rekening mee dat je voor het spelen van padel een speciaal padel racket nodig hebt en een padelbal. Beide wijken behoorlijk af van bijvoorbeeld een tennisracket en tennisbal.

Hoe speel je padel enkelspel?

De padelbaan is normaal gesproken zo’n tien meter breed. Dat is veel te groot als je één tegen één gaat spelen. Maak daarom het speelveld 50% minder groot door de middenlijn te gebruiken. Maak gebruik van de standaard regels maar dan aan slechts één kant van het veld. In dit geval is de bal uit als deze in het deel terecht komt die je hebt afgesloten. Het serveren doe je grotendeels op dezelfde manier. Het enigste wat anders is dat je nu verticaal moet serveren in plaats van horizontaal.

Houd er rekening mee dat het padel enkelspel een stuk intensiever is dan wanneer je met z’n tweeën aan één kant staat. Je moet namelijk in je eentje constant voor iedere bal gaan. Met dubbelspel hoef je slechts je eigen kant te verdedigen en kan het voorkomen dat je partner vaker de bal heeft. Wissel ieder potje van kant zodat je kan leren spelen met de fore- en backhand hoek van het veld.

Previous Post
Gezond afvallen?

Gezond afvallen? Probeer padel

Next Post
padel

Wat zijn de kenmerken van padel?

Related Posts