Padel Amsterdam

padel amsterdam

Padel is een sport die een combinatie vormt van tennis en squash en gemakkelijk met vrienden te spelen is. Vanwege de variatie en de intensiviteit van de sport is padel zeer geliefd onder jongeren. Maar ook veel ouderen spelen graag padel. Het afgelopen jaar heeft Amsterdam padel populairder gemaakt door verschillende plekken te creëren waar de sport gespeeld kan worden. Toch is padel niet alleen in Amsterdam heel populair geworden: het is namelijk een van de snelst groeiende sporten van Europa. Steeds meer landen en steden pikken de sport op en maken grote sprongen met het aanleggen van banen.

Padel in Amsterdam heeft ook een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het is tegenwoordig niet alleen mogelijk om padel in Amsterdam-Zuid te spelen, maar ook om Padel in Amsterdam-Oost te spelen. Echter, veel jongeren twijfelen of ze padel of tennis in Amsterdam willen spelen. Die jongeren raden wij juist aan om te kiezen voor padel in Amsterdam. Je leert zo namelijk op een leuke manier een nieuwe sport en wie weet word jij wel de nieuwe wereldkampioen van deze bijzondere sport.  

Peakz Padel

Peakz Padel heeft een aantal padel locaties in Amsterdam.

De grootste locatie is het Kauwgomballenkwartier. Het kent namelijk 6 binnenbanen en 2 buitenbanen. De locatie is makkelijk te vinden. Het ligt namelijk achter de oude kauwgomballenfabriek. Na het spelen van een potje padel, kan je hier altijd blijven hangen voor een lekker drankje en snacks bij het verhoogde terras.

Een andere locatie is bij het Olympiaplein. Hier is Peakz Padel begonnen met de eerste drie padelbanen van Amsterdam. In tussen zijn de banen gerenoveerd en liggen hier de nieuwste en beste padelbanen van Amsterdam. De laatste locatie is onder het spoor van station Sloterdijk. Vier van de vijf banen liggen onder de 11 meter hoge overkapping en de laatste baan is outdoor. Hier kon je ook genieten van een drankje op het grote terras.

Kauwgomballenkwartier

Willem Fenengastraat 3

https://www.peakzpadel.nl/locaties/kauwgomballen-kwartier

Olympiaplein

Peakz Padel Olympiaplein, Olympiaplein 31I

https://www.peakzpadel.nl/locaties/olympiaplein

Sloterdijk

Peakz Padel Sloterdijk, Naritaweg 4b

https://www.peakzpadel.nl/locaties/sloterdijk

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Padel Organisatie•Peakz Padel (@peakzpadel)

Plaza Padel Amsterdam

Plaza Padel Amsterdam is een pas geopende padellocatie in Amsterdam. Het is het vijfde Plaza Padel centrum in Nederland. De padel locatie in Amsterdam kent acht indoor padelbanen, een 1-vs-1 baan en een technogym. Verder heeft het nog een gezellige horecagelegenheid waar je kunt blijven hangen voor een verfrissend drankje.  

Je kunt hier ook professionele padellessen nemen. HELLO Padel Academy verzorgt de padellessen en wilt jou op de beste manier padel leren spelen.

Rhoneweg 36, Amsterdam

https://www.plazapadel.com/nl/locaties/amsterdam/

Padel Dam

Padel Dam ligt op de rand van Amsterdam en 10 minuten van Haarlem vandaan. Het kent vier buitenbanen en drie overdekte banen. Parkeren is hier gratis en de club kent een erg gezellige sfeer. Je kunt hier een baan huren zonder een lidmaatschap af te sluiten, maar ze willen de clubsfeer iedereen laten voelen. Elke week organiseert de club activiteiten, zoals kleine toernooitjes, ladderwedstrijden en lessen voor jong en oud.

+31 6 39456515

Tom Schreursweg 14, Amsterdam

https://www.padeldam.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Padel Dam Amsterdam (@padeldam)

Waarom padel les in Amsterdam?

Als je een echte pro wilt worden in padel, dan is het aan te raden om padel les in Amsterdam te volgen. Tijdens de lessen worden alle spelregels rustig aan je uitgelegd als je nog niet weet hoe je indoor padel in Amsterdam speelt. Als het je eerste keer is, ben je waarschijnlijk nog niet op de hoogte van alle regels en weet je nog niet hoe een padel baan in Amsterdam eruitziet. Gelukkig leer je alle belangrijke dingen tijdens een leuke les. Samen met de trainer zorg je er namelijk voor dat jij helemaal op de hoogte bent van alles rondom het spel.

Wanneer deze basis is gelegd, dan is het tijd om meer aandacht aan techniek te geven. Uiteraard staat plezier in de sport voorop, maar er wordt ook wel degelijk aan tactiek gewerkt. Wanneer je bezig bent met de padel les in Amsterdam, leer jij dus alles op het gebied van techniek en tactiek. Je kunt een padel les in Amsterdam het beste volgen bij een padel club in Amsterdam. Zo zorg je ervoor dat je helemaal klaar bent om jouw vrienden te verslaan tijdens een goed partijtje padel in Amsterdam Noord. Wil je meer weten over padel, maar wil je niet per se padel les in Amsterdam volgen? Bekijk dan eens deze instructievideo’s om meer te weten te komen over de sport.

Padel of tennis in Amsterdam?

Padel en tennis in Amsterdam lijken qua spel en veld erg veel op elkaar. Een padel baan is echter een stuk kleiner dan een tennisveld. Daarnaast heeft een padel baan in Amsterdam een extra glazen achterwand waar de bal op kan stuiten. Dit zorgt ervoor dat de rally’s van padel een stuk langer en spannender zijn. Als we kijken naar het racket, dan is een padel racket kleiner dan een tennis racket. Verder zijn ook de regels van padel heel anders dan die van tennis. Deze regels zorgen ervoor dat padel veel nieuwe mogelijkheden biedt. Padel is zo dus eigenlijk een leuke, nieuwe twist op tennis die altijd uitdagend blijft. Ook veel tennisverenigingen begrijpen de populariteit van padel en kiezen er daarom voor om padelbanen aan te leggen. Denk je erover na om padel te gaan doen? Neem dan eens een padel les in Amsterdam en laat je verrassen.

padel amsterdam

Waar kan ik padellen in Amsterdam?

Vanwege het feit dat padellen in Amsterdam zó populair is geworden, zijn er op verschillende plaatsen een padel club in Amsterdam te vinden. Padel in Amsterdam West kenmerkt zich door een groot scala aan verschillende banen. Het is ook mogelijk om voor een potje padel in Amsterdam West eerst een les te nemen. Wat hierbij voorop staat is het leren van iets nieuws, maar vooral ook het maken van plezier. Padel in Amsterdam Noord is hierin niet anders. Ook hier zijn namelijk verschillende banen en clubs te vinden. Ook in Bussum kun je terecht voor een potje padel!

Padel in Amsterdam Noord wordt gespeeld door mensen van allerlei leeftijden. Als we kijken naar padel in Amsterdam Oost, dan vinden we daar ook zeker een aantal locaties waar de populaire sport gespeeld kan worden. Hier komen mensen met verschillende niveaus in techniek en tactiek samen om van elkaar te leren. Tot slot is padel in Amsterdam Zuid ook zeer opkomend. Een padel baan huren in Amsterdam is hier namelijk zeer populair.

Padel baan huren Amsterdam

Op verschillende locaties in Amsterdam wordt padel gespeeld en blijft de populariteit groeien. Bijna iedere padel club in Amsterdam biedt de mogelijkheid tot het huren van een baan. Een padel baan huren in Amsterdam wordt gezien als een leuk uitje met vrienden. Het spel wordt vooral gespeeld in groepen van vier personen en is dus perfect om te spelen met een paar vrienden als jullie samen willen sporten, maar liever niet naar de fitness gaan. Samen nemen jullie de tijd om het spel te leren kennen en maken jullie vooral veel plezier. Een padel baan huren in Amsterdam kan zowel binnen als buiten. Het fijne aan indoor padel in Amsterdam is dat je niet afhankelijk bent van het weer. Je kunt zo altijd je nieuwe favoriete sport spelen met je vrienden.